• Always here for you.❤️
  • contact@loreluxuriouslife.ro

Marilena. Femeia ce nu se teme de furtunile inimii.

Marilena. Femeia ce nu se teme de furtunile inimii.

Cu 2 saptamani in urma…

Nu îmi place că nu mi-am putut urma visul, și anume de a fi un dascăl fericit. Din păcate, trăim timpuri amare pentru dascălii din sistemul de învățământ patologic românesc 😟. Mă nemulțumește că văd majoritatea oamenilor nefericiți, frustrați, supărați pe viață…

Acest lucru are impact negativ tot asupra noastră, pentru că eu am zilnic de-a face cu oamenii și văd cum încearcă să-și „verse veninul” pe alții care n-au nicio vină, dar li se par mai vulnerabili în fața lor. Mă face mai puțin fericită încercarea de a le arăta celor din jur alte perspective mai drăguțe, ca să zic așa, dar nu vor să fie ghidați de nimeni pentru că li se pare că le știu pe toate și se merge pe principiul „fiecare să-și vadă de ale lui”, ceea ce mi se pare o formă gravă de individualism.

De când mă știu am încercat să las ceva în urmă pe unde am trecut… și în continuare, fie cu un sfat, fie cu un ajutor concret, fie cu o recomandare încerc să ajut pe fiecare cu care interacționez. Sau chiar cu timp din timpul meu, atunci când ascult pe cineva care vrea să îmi povestească sau să se destăinuie de ceva care îl/o macină. Iar în continuare, prin prisma activității pe care îmi doresc să o urmez, îmi doresc să ajut cât mai multe persoane.

Intalnirea cu Marilena e uimitoare precum e si ea insesi. Am gasit-o in plin proces transformational. Stii cum e atunci cand iti cauti noi raspunsuri pentru calatoria ta, muncesti din rasputeri si…da, te trezesti cu inca alt – cineva pe cap care te intreaba: „Nu ti-ar placea sa imi spui povestea ta? Sa ne inspiri? „.

Deci, stii ce zic, da? Bun, pentru ca am lamurit acest lucru, sa trecem mai departe. Nimic nu e intamplator. Totul se intampla pentru binele nostru cel mai inalt. Sa iti mai spun?

Nu mai spun pentru ca sunt convinsa ca si mintea ta e saturata de aceste sloganuri ce ne dezvolta personal. Nu le critic valoarea, dar viata care se intampla e mai mult decat vorbe spuse in vant. Si…pentru ca atat eu, cat si Marilena suntem din Timisoara poti intelege lesne ce vorbesc ducandu-ne cu putin timp inapoi, acum o saptamana, cand orasul nostru si sufletele au fost devastate de furtuna.

Mi-e teama sa afirm (si totusi am sa o fac!) ca furtunile noastre interioare creeaza „vanzoleala” externa.

Dorințe neîmplinite… 😑
Faptul că nu am rămas în învățământ este una din dorințele neîmplinite… și nici nu am resursele necesare ca să mă întorc (verificat zilele acestea!). Numai când am auzit că trebuie să mă duc la o ședință publică la I.S.J. am renunțat și mi s-a ridicat tensiunea brusc. Cele mai frumoase veri le-am pierdut pe holurile I.S.J. și dacă nu aș fi avut rezultate bune nu mi-ar fi fost ciudă…
Apoi… Mi-aș fi dorit să locuiesc la casă la curte… Să fi reușit să îmi fac propria afacere – când am avut bani, n-am avut experiență; iar când am avut experiență, n-am mai avut bani… Cam asta ar fi neîmplinirea mea: nu am reușit să mă sincronizez cu viața, n-am fost la locul potrivit în momentul potrivit! Ba am ajuns prea devreme și nu am știut ce să fac, ba am ajuns prea târziu și am pierdut ocazia.
Dar sper că într-o bună zi voi merge și eu la sincron cu D-na Viață… 😉😍

Si inapoi in prezent. Astazi…

Astazi, Viata a luat marea hotarare pentru Marilena ! Poate datorita conjuncturilor externe armonizate cu cele interne? Nimeni nu o sa stie acest lucru mai bine decat sufletul sensibil si puternic al Marilenei, nu-i asa? Dar ce vedem, noi celelalte, din exterior, e un dascal nou, reintregit, pentru copiii nostri! Simt si cred ca Marilena a ales bine. Dar, Viata, noua prietena a Marilenei ne va arata acest lucru prin rezultate, dar mai ales prin luminozitatea si pacea de pe chipul noii dascalite si a copiilor ei.

M-ai prins în plin proces de transformare… 😊 Sunt cu legi de asistență socială pe masă, cu sufletul la revenirea în învățământ… și vreau să fiu și obiectivă la răspunsurile pe care le voi da. Mă tot uit la întrebări și sunt conștientă că în funcție de alegerea pe care o voi face zilele acestea pot exista două variante de răspuns.

Încă mă frământă această alegere, pentru că inima și creierul meu nu reușesc să ajungă la un consens; plus că trăim într-o lume în care banii „vorbesc”, iar eu am mai suferit în urmă cu 20 de ani din același motiv. Știi cum se zice: greșești o dată, e firesc, greșești de mai multe ori, deja e prostie…

Am ajuns insa la concluzia ca decât sa bati la uși, mai bine ingenunchezi in fata unei icoane…așa ca m-am convins inca o data ca Dumnezeu lucrează cu si prin oameni, de aceea noi trebuie sa ne străduim sa fim din ce in ce mai buni, pentru ca atunci cand folosești un instrument bun si acordat, muzica va fi cu adevarat melodioasa.

Da, totul decurge conform unui plan bine stiut. Dar nu de noi. Noi oscilam, meditam, rationam, simtim ceea ce experimentam. Si deseori, GRESIM! Greșim si ne îndoim de noi. Totusi,am primit un dar care sa ne salveze. De noi, de foarte multe ori.

E vorba de claritatea pe care o ai atunci cand SIMTI care este adevarul tau, puterea ta, chemarea sau vocatia, numeste-o cum doresti. In acel moment, nici ratiunea, nici familia, nici – nimeni nu iti mai poate spune ce sa faci!

Pentru ca Tu, in sfarsit decizi pentru tine! Iar asta iti aduce valoare nu doar tie, ci si tuturor celor din jurul tau. E vorba de noua mea pasiune in aceasta viata: CONTRIBUTIA.

Sunt fericita, Marilena, ca prin tine invat si imi recunosc Calea! Prin voi femei uimitoare, Calea devine vizibila, luminoasa si adevarata.

Iar atunci cand furtuni ne ingenuncheaza putem spune, IMPREUNA, ca am reusit!

Mai am o marturisire de ultim moment…mi-e putin teama…ma gandesc la reactia Marilenei atunci cand va citi articolul inainte de publicare.

Da, nu ti-am scris niciodata despre temerile mele interioare privind reactiile femeilor extraordinare inainte de publicare. Poetic, nu? Dar poate o sa vina si momentul acela. Furtunile interioare creeaza furtuni exterioare si invers. Dar adevarul va ramane itotdeauna drept si de neclintit.

Ca de obicei, dragostea mea merge catre tine Marilena si catre voi, femei extraordinare! Sunteti cea mai frumoasa lectie de viata pentru mine, doamnelor!

„Norii plutesc in viata mea, dar nu pentru a aduce ploaia sau furtuna, ci pentru a da culoare cerului la apus.” ~ Rabindranath Tagore.

Tu ce lasi in urma ta?

 

Inscrie-te mai jos cu adresa ta de e-mail pentru ca sa poți primi toate darurile pe care le-am pregătit pentru TINE.

Daca esti una dintre femeile care aleg sa își rescrie povestea trimite-mi un mesaj. Te voi contacta in cel mai scurt timp!

 

Lore

Sunt Lore, creator Lore Luxurious Life si scriu cu si despre femei uimitoare & extraordinare. Asa, ca Tine! Te invit in Comunitatea noastra!

Leave your message